KyIF-99 teki historiaa!

lähettänyt Juuso Henriksson 31.1.2013 klo 5.19   [ 31.1.2013 klo 5.19 päivitetty ]
Viime syksynä KyIF99-jalkapallojoukkue voitti oman ikäluokkansa aluesarjan täysin pistein, eli 11 voittoa 11 ottelusta sekä huikeat 58 tehtyä ja ainoastaan 5 päästettyä maalia. Aluesarjan voiton myötä KyIF99:lle avautui mahdollisuus pelata paikasta Etelä-Länsiliigassa tulevana kautena. Etelä-länsiliiga on korkein mahdollinen sarjataso C-junioreille, ja siihen osallistuu talvella järjestettävien karsintasarjojen kautta Helsingin, Uudenmaan, Turun, Satakunnan, Tampereen ja Kaakkois-Suomen piirien parhaat joukkueet.

Uudenmaan, Helsingin ja Kaakkoissuomen piirien yhteisiin karsintoihin lunasti edelliskauden perusteella paikkansa 8 joukkuetta jaettuna kahteen lohkoon. Ensimmäisessä ottelussa KäPa voitti KyIF99:n 3-1, mutta molemmissa viimeisissä peleissä KyIF99 oli ylivoimainen ja Lahden ylpeys FC Reipas kaatui numeroin 7-1, ja VJS Vantaalta kukistettiin numeroin 5-0.

Täten KyIF99 lunasti paikkansa kovatasasoisessa Etelä-Länsiliigassa jossa pelaa 12 parasta ikäluokan joukkuetta, mm. HJK, Ilves, FC Inter, TPS sekä FC Espoo.

Sarjapaikka on siinä mielessä historiallinen että mikään KyIF-joukkue ei tähän asti ole päässyt pelaamaan jalkapalloa näin korkealla sarjatasolla.
Comments