Lehdistötiedote - HJK ja KyIF satelliittiseurasopimukseen

lähettänyt Juuso Henriksson 18.3.2014 klo 11.02   [ 17.11.2015 klo 3.37 päivitetty ]
HJK ja KyIF satelliittiseurasopimukseen

17.11.2015
HJK ja KyIF Satelliittisopimus jatkuu taas vuoden ja on nyt voimassa vuoden 2016 loppuun saakka.

18.3.2014
HJK ja kirkkonummelainen KyIF ovat solmineet keskenään satelliittiseurasopimuksen. Yhteistyö jatkuu aluksi vuoden 2015 loppuun saakka ja sen jälkeen vuoden kerrallaan. Sopimus on jatkoa HJK:n kevään aikana julkaisemille satelliittiseurasopimuksille HJS:n ja FCFJ:n kanssa.- KyIF:n myötä meillä on hyvä ja vahva satelliittiseura kaikissa ilmansuunnissa; HJS pohjoisessa, Futura idässä ja KyIF lännessä. KyIF on hyvä seura, josta kasvaa säännöllisesti erinomaisia pelaajia, vahvisti HJK:n vt. urheilutoimenjohtaja Jari Hyttinen.

Seurojen yhteistyö on alkanut jo edellisen kauden aikana. KyIF:n '99-ikäluokan neljä maajoukkuetason pelaajaa ovat harjoitelleet 1-2 kertaa viikossa HJK Akatemia C15 -joukkueen kanssa. He ovat myös osallistuneet HJK:n kansainvälisiin turnauksiin ja Sami Hyypiä Akatemia -seurantatapahtumaan.

- Kasvattajaseurana haluamme tarjota huippupelaajaksi pyrkiville selkeästi viitoitetun pelaajapolun, jossa askeleet määräytyvät yksilöllisesti pelaajan kehittymisen ehdoilla. Lahjakkaimmat pelaajat ovat ennenkin löytäneet tiensä suurempiin seuroihin, mutta tällä sopimuksella pyritään siihen että siirtyminen tapahtuisi hallitusti ja oikea-aikaisesti, kokonaisvaltaisen yksilöllisen arvioinnin pohjalta ja laadukkaaseen ympäristöön, kertoi KyIF:n jalkapallojaoston puheenjohtaja Petri Haapalahti.

Sopimus sisältää myös valmennuksellista yhteistyötä. Tarkoitus on luoda satelliittiseuroille selkeä käsitys siitä miten HJK valmentaa omia pelaajiaan, minkälaiset asiat ovat eri ikäluokissa tärkeitä ja minkälaisia pelitavallisia periaatteita HJK odottaa pelaajiltaan ja joukkueiltaan. Satelliittiseurojen pelaajille tarjotaan myös mahdollisuuksia vierailla oman ikäluokkansa HJK:n harjoituksissa. HJK saa jatkossa riveihinsä talenttivalmentajan, jonka yksi tehtävä tulee olemaan yhteistyön rakentaminen satelliittiseurojen kanssa.

- Tämä on myös tunnustus viime vuosien määrätietoiselle työlle, jolla KyIF on nostettu jalkapalloilun laatuseuraksi alueellaan. Laadukkaan harrastetoiminnan lisäksi on kiinnitetty aiempaa enemmän huomiota kilpailulliseen toimintaan: 9-vuoden ikäisistä alkaen toimii erillinen kilpajoukkue ja haastejoukkue, mikä on luonut uskottavuutta sille että riittävä pohjatyö jopa huippupelaajaksi kehittymiseksi on mahdollista tehdä lähiseurassa, ilman että liian nuorena olisi lähdettävä hakemaan laadukasta toimintaa liian pitkien ajomatkojen päähän, jatkoi Haapalahti.

Comments