Maalivahtivalmennus

Maalivahtivalmennus KyIF:ssä

Tällä hetkellä maalivahtivalmennuksessa on n. 20 junioria (8-16 vuotiaita). Maalivahdit on jaettu  valmennusryhmiin iän, maalin koon ja taitotason mukaan.

maalivahtiharjoittelu kyif jalkapallo

Seuran maalivahtivalmentajat, vastuuvalmentajat ja valmennuspäällikkö valitsevat yhdessä maalivahtivalmennukseen osallistuvat pelaajat. Jokaisesta joukkueesta valmennukseen osallistuu vähintään 2 maalivahtia.

8-12 vuotiaat:
Uudet tulokkaat jotka opettelevat muuntautumaan maalivahdeiksi. Pääpaino harjoittelussa on maalivahdin perustaidoilla, kuten pallon kiinniottaminen ja oikeat syöksymistekniikat torjunnoissa. Harjoitteet ovat yksinkertaisia ja toistoja tehdään paljon, jotta varmistetaan nuorimpien maalivahtien oppivan oikeat tekniikat alusta alkaen. Ensimmäisen harjoitteluvuoden jälkeen ryhmä jaetaan pienempiin tasoryhmiin, joilla varmistetaan oikean tasoinen haastava harjoittelu kaikille.

13-16 vuotiaat: 
Tässä vaiheessa maalivahdit tuntevat ja hallitsevat maalivahtipelin perustaidot. Harjoittelu jatkuu kolmen perustaidon ympärillä; pallon kiinniottaminen, syöksyminen ja sijoittuminen, mutta harjoitteissa korustuvat enemmän pelinomaisuus ja pelitilanteisiin reagointi. Lisäksi keskitytään enemmän fysiikkaan sekä korkeiden pallojen hallintaan ja avauspelaamiseen.